Seguidors

dissabte, 22 de gener del 2011

MONESTIR ARMÈNI DE SANT LLÀTZER

Al segle XV111, un monjo Armèni, conegut com Abad Mekhitor, va rebre permis per fundar un monestir a l'illa de Sant LLàtzer. La congregació nomenat " L'ordre de Mekhitor " només es va dedicar a cultivar la cultura Armènia.
Ara al segle XX1 , al monestir hi viuen uns quinze monjos i alguns seminaristes. Aquesta petita comunitat s'ocupa del manteniment de la  "Casa Mare de l'ordre Makhitar " Es pot dir que és un dels centres més important del món de la cultura Armènia.
L'illa és petita i meravellosament situada a la part central de la llacuna Veneciana, està completament ocupada pel monestir.
Cada any reben milers de visitants, sobretot estudiants que venen per la fabulosa biblioteca del convent, que compte amb més de 140.000 volumens, hi poden descobrir l'origen de la llengua Armènia amb el seu alfabet tan peculiar. O el Santo Santorium, la sala dels manuscrits,molts d'ells bellament il·lustrats,de procedència i èpoques molt diverses.
També es pot visitar el magnífic museu, o la sala del tresors.
Però sense dubte, un punt de referència és l'església. Parelles Armènies d'arreu del món tenen l'oportunitat de celebrar el seu casament religiós a l'església Armènia. ( Això sí, la parella ha d'estar casada )

Hi ha una ample oferta pels nuvis:
Hotels
Gondola nupcial
Ram de flors per la núvia
Sopar nupcial romantic en una luxosa terrassa
Fotògraf professional  etc.  etc.

Abad Mekhitar va morir a l'Abril de 1749  tenia 72 anys
Hi ha un monument al jardí del convent per perpetuar el seu record.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada